Historie

De zaalvoetbalclub is begonnen op 19 mei 1994. Onder de toenmalige naam zvv The Point.

Het eerste jaar was er maar 1 team. Maar dit werd al gauw aangevuld met een tweede team. Beide teams blijken aardig succesvol en er waren al gauw wat promoties. Het eerste team komt al gauw in de 2e klasse terecht, terwijl het tweede team ook promoveert naar de 3e klasse.

Er voegt zich niet veel later ook een derde team bij de club. Een team wat lang onderin de vierde zal spelen. Dan komt 1999. The Point staat in de finale van de Achtkarspelen cup. Deze werd helaas verloren op strafschoppen van Friese Boys. Het beste resultaat tot nu toe in het toernooi zelf.

In 2000 voegt zich het damesteam bij de club. Omdat op veldvoetbal te weinig animo meer is voor damesvoetbal. In het seizoen 2002/3 kent The Point weer een succesjaar. Het derde en vierde team worden kampioen in de 4e klasse en het eerste promoveert naar de 1e klasse.

Het jaar daarop wordt het vierde team weer kampioen en promoveert zo naar de 2e klasse. Weer een seizoen later weer een kampioenschap. Ditmaal van het toenmalige tweede, ondertussen het derde team. Het laagste team degradeert weer uit de derde klasse.

Het seizoen wat volgt levert The Point een 5-tal teams op. 1 in de 1e klasse, 1 in de 2e klasse, 1 in de 3e klasse en 2 in de 4e klasse. Helaas kent het eerste team dat jaar een dieptepunt. Met -5 punten degradeert het uit de 1e klasse. Terwijl uiteindelijk het derde team een plaatsje pakt om te promoveren naar de 2e klasse. Het seizoen daarop bestaat er geen derde team meer, maar wordt het vijfde team overtuigend kampioen.

Het jaar daarop (2007) wordt besloten dat The Point de naam veranderd in Futsal Buitenpost. Er wordt een nieuw eerste gevormd en deze blijkt in het eerste jaar al te sterk voor de 2e klasse. Dit team speelt nu al geruime tijd bovenin de 1e klasse. Het tweede team is sinds komend seizoen ook 1e klasser. Weer een mijlpaal in de nog jonge geschiedenis van de club.

Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor